‘IK HOU VAN MIJ’

Het is zaterdagavond en na net thuis te zijn gekomen van een heerlijke vakantie, besluiten we “De Beste Zangers 2020″ terug te kijken. Wat een mooi programma! Het is misschien het verhaal erbij of de tranen die me raken bij elk nummer. Maar bij dit nummer is het anders. Het raakt me niet alleen omdat het zowel Miss Montreal voor wie het gezongen wordt en de zangeres Tabitha die het zingt raakt. Het raakt me, omdat ik hier al een tijdje naar op zoek ben. Het is zo makkelijk om niet goed genoeg te zijn en zo moeilijk om jezelf goed genoeg te vinden.

De dag ervoor zat ik op het terras in Nijmegen. Allerlei mensen kwamen voorbij en eenieder op hun eigen manier uniek en mooi. Niemand was hetzelfde en ik besefte me hoe mooi het eigenlijk is dat perfectie voor iedereen bestaat. Het is maar net wat jij erbij voelt en eronder verstaat. Wat een ander van je vindt is een veroordeling, dit staat los van wat jij van jezelf mag vinden.

En toch, dit wetende, ben ik iedere dag bezig met perfect te willen zijn. Ik wil iedere dag kilo’s afvallen. (maar wel graag met een zak M&M’s in mijn handen ;)). Ik wil iedere dag een nog betere moeder zijn, een betere vrouw en een betere werknemer, oftewel een beter mens. Maar wanneer is het goed genoeg? Ik ben zo ongelofelijk trots op iedereen in mijn omgeving, want wat heb ik mooie mensen om me heen. Dus het wordt ook eens tijd dat ik trots ga zijn op wie ik ben.

De Ik hou van Mij oorbellen staan symbool voor dit gevoel. Als reminder dat IK en JIJ er mogen zijn. Zelfs als het woord perfectie in je eigen ogen, andermans ogen of die van social media er anders uitziet.

Ik hou van.. mij
hoor je nooit zingen
Ik hou van mij
wordt nooit gezegd
maar ik hou van mij
ga ik toch zingen
want ik hou van mij, van mij alleen en ik meen het echt

Ik hou van mij, want ik ben te vertrouwen
Ik hou van mij, van mij kan ik op aan
Ik hou van mij, op mij kan ik tenminste bouwen
Ik hou van mij en ik laat mij nooit meer gaan

Ik blijf bij mij, en niet voor even
Ik blijf bij mij, voor eeuwig en altijd
ben zelfs bereid mijn leven voor mezelf te geven
ik blijf bij mij, totdat de dood mij scheidt

Ik hou van jou
zeg ik soms ook wel
Ik hou van jou, schat en ik meen het echt
maar ik hou van jou zeg ik alleen maar voor de spiegel
zo komt ik hou van jou weer bij mezelf terecht

Ik hou van mij, van mij, van mij
en van geen ander
Want ik ben verreweg, de leukste die ik ken
Ik hoef mezelf zonodig van mij niet te veranderen
ik hou van mij mezelf, gewoon zoals ik ben

Want ik hou van jou
betekent meestal:
schat, hier heb je mijn problemen, los maar op
ik leef in een hel en verwacht van jou de hemel
Ja jij geeft de hel weg, dank je wel zeg,
rot lekker op

want ik hou van jou is niet de sleutel tot de ander
maar ik hou van mij, al klinkt het bot en slecht
want wie van zichzelf houdt, die geeft pas echt iets kostbaars
als hij ik hou van jou tegen een ander zegt

9 Replies to “‘IK HOU VAN MIJ’”

 1. Wauw, echt zo mooi dit! Je bent al zo’n prachtig mens, en jouw drive om jouw visie door te geven en te uiten middels al jouw creaties, is geweldig. Je triggert the inner beauty van elke vrouw. Heel mooi dit ‘Ik hou van mij’.

 2. Super mooi geschreven schat.. En het is inderdaad erg herkenbaar. Ben ontzettend trots op jou. Je bent powervrouw echt een prachtig mens.

  Dikke knuf ?

 3. Hey lieve moppie van me! Wat heb je toch weer iets moois geschreven. Ieder woord is zo raak en zo Rianne. Mijn lieve vriendin wat ben ik toch trots op jou. Gewoon trots op wie jij bent en trots dat ik jou mijn vriendin mag noemen. Eigenlijk ben je meer dan een vriendin, meer een zus mijn soulmate, want ik mag van jou ook helemaal zijn zoals ik ben en ik weet dat jij van mij houdt juist, omdat ik ben zoals ik ben. En i love you for just being you! En die oorbellen zijn zo elegant, mooi en heeft een statement waar ik u tegen zeg! Dankzij jou mag ik nu hopelijk een hele boel mensen blij maken met een mooi setje oorbellen!

  Ga zo door lieve meid met alles wie je bent, gaat zijn en wat je doet!

  Xx kautje!?

 4. Wow, wat heb je dit mooi geschreven. Je hebt het toch maar mooi gedaan. Je mag dan ook zeker trots zijn!

 5. Wauw die kwam even binnen! En inderdaad iedereen mag trots op zichzelf zijn!
  Mooie blog heb je geschreven, ik hoor het je zo zeggen. En super leuk dat je, je creativiteit erop los laat en leuke dingen maakt waar iemand een ander mee kan verrassen!
  Ga zo door!!! Blijf jezelf en verander voor niemand!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.